Finantsuudistele keskendunud agentuur kirjutab, et Ukraina president Porošenko isiklik varandus on pooleteise aastaga kahanenud ca 30% ja jääb nüüd kõvasti alla miljardi dollari piiri. Bloombergi miljardäride nimekirja andmeil ärimees-riigipeal on järel 720 miljonit dollarit.

Porošenko varaks on teatavasti tema enda ülesehitatud magusaäri Roshen. Kui ärimees mullu Ukraina riigipeaks kandideeris, lubas ta oma magusaäri ära müüa, kuid pole senini ostjat leidnud. Rosheni tegevjuhi Vjatšeslav Moskalevski sõnul hindab Porošenko oma ettevõtte väärtust kolmele miljardile dollarile.

Samas on ettevõte toodang kõigile hästi teada sündmuste tõttu viimase kahe aastaga ligi veerandi võrra kahanenud. Eelmisel aastal suudeti saavutada 730 miljoni dollariline käive, kuid selleks aastaks ei oodata rohkem kui 500 miljonilist käivet.

Bloombergi konsulteerinud anonüümne investeerimispankur rääkis, et Rosheni vastu on huvi tundnud rahvusvaheline toidu- ja joogiettevõte Nestle, kuid pole valmis selle eest maksma rohkem kui miljard dollarit.

Porošenko kabinetiülem Boriss Ložkin ütles agentuurile, et kõnelused selles osas jätkuvad. „Aga nõudlus pole Ukrainas mitte halb, vaid väga halb. Seega investorid ei taha siia tulla.“