„Kui inimesel on soov ja huvi õppida, ei pea ta selleks kokk olema, et head sushit teha,“ ütleb Popov, kes on tänaseks viis aastat Silk Sushi peakokana töötanud.

Oma enese tehnika töötas mees samuti välja huvist jaapani köögi vastu.

Väikese lugemise ja internetis puurimise järel ostis Popov esimese paki nori (kuivatatud merevetika lehed) paki ning sushiriisi ja muud tarvilikud toiduained, et proovida sushi rullimist.

Täna teeb ta Eestis ühe populaarseima menüükirje – California maki – valmis elegantsete liigutustega, võib-olla isegi et muuseas. Sest kõrvaltvaatajale näib see kõik äärmiselt lihtsana, kuid ka Popov ise tunnistab, et sellise rulli valmistamine nõuab omajagu harjutamist.

„Kõige populaarsemad sushi-tooted on Eestis Philadelphia ja California. Neid tellitakse kõige sagedamini. Viimasel ajal on populaarsust kogumas ka küpsetatud makid. Kõiksugu toorjuustuga sushid on viimasel ajal samuti populaarseks muutunud,“ räägib Popov nõutumatest sushitoodetest.

Silk Sushist on Popovi sõnul välja kasvanud palju häid tegijaid, kes on tänaseks ise oma kohvikute omanikud. Uute kokkade leidmine pole Popovi hinnangul aga keeruline – oluliseks kriteeriumiks peab Popov potentsiaalses kokas tahtmist areneda.

„Kõigepealt on oluline mitte haridus – see on ka tähtis, aga meil töötavad näiteks kokad, kel pole koka väljaõpet, kuid kel on tohutu huvi ja soov areneda. Inimene peab olema motiveeritud. Seda on näha juba tema suhtumisest töösse – tema töölaud on puhas, kõik produktid, mida maki (rull) või nigiri (riisipadjal kala) valmistamisel kasutatakse, on teineteisest eraldi ja igal sammul järgitakse hügieeninõudeid. Kui kokk on pühendunud ja suhtub oma töösse lugupidamisega, on ka sushi värske ja maitsev,“ teab Popov hea sushi saladust.

Mis on aga sushikohtade saladus ning miks neid Eestisse viimasel ajal nagu seeni pärast vihma on juurde tekkinud, Popov täpselt öelda ei oska.

Küll aga usub ta, et suurte valikute ajastul tahavad inimesed aina enam maitseid proovida ning sushi on toitev vaheldus.

"Restorane on tõepoolest palju – on nii kaasamüügikohti, aga meie Silk Sushis püüame lisaks kaasamüügile pakkuda ka ilusas restoranimiljöös süüa head jaapani toitu,“ märgib Popov.