Uberi testimist alustasime Hobujaama tänavalt, kus nutitelefon sai varustatud Uberi rakendusega. Seejärel tuli registreeruda kasutajaks (muuhulgas sisestada oma pangakaardi andmed).

Edasi tuli rakenduse toimimiseks võimaldada ligipääs oma asukohale ehk lülitada sisse GPS. Esimesele Uberi registreerijale laekus promokoodi sisestamisel kontole ka 20 eurot raha, mille väärtuses sai esimese sõidu tasuta sõita. Suuna võtsime Pirita TOPile. Auto saabus nelja minutiga ning roolis istus Ukraina päritolu Vladimir, kes eesti keelt ei rääkinud.

Mees selgitas, et hakkas Uberi teenust pakkuma oma vabadel hetkedel või päevadel, mil töökohustusi pole. Sellest, et teenus liigub ka Eestisse, luges mees Facebooki reklaamist ning otsustas kohe sellest ka kinni haarata.

Uberi põhimõte seisneb ju selles, et autoomanik saab oma sõidukiga pakkuda transporditeenust, olles mitte taksojuht vaid n-ö autolaenaja kaasreisijale.

Uberi juhiks ei saa aga päris igaüks. Mõistagi on selleks tarvis teatud kriteeriumidele vastavat autot ning juht ise peaks olema veatu minevikuga, õigusrikkumisteta.

Tuleb tunnistada, et Vladimiri auto oli mugav, puhas ning ta ise andis endast samuti kõik, et lisaks teekonna lõpus tehtud maksmisele ka rakendusse oma sõidu eest viis tärni kirja saada.

Uberi sõiduhind kujuneb selliselt, et põhihinnaks on 1 euro ja 90 senti ning samaaegselt arvestatakse nii aja- kui distantsitariifi. Ajatariifiks on 15 senti minutis ning teekonnatariif 35 senti kilomeetri kohta.

5 eurot ja 60 senti tuli Pirita TOPi ees maksta Uberiga sõidu eest.

Edasi proovisime leida lähimalasuva odavaima Taxify pakutava takso. On ju Uberi turuletulekuga seoses räägitud sellest, et see saab olema suureks konkurendiks just Taxifyle. Täpsuse huvides tuleks öelda, et pigem ikkagi taksofirmadele, mida Taxify vahendab.

Meie testi järgi võib oletada, et Uber on täiesti keskmine oma hinnatasemelt, kuid kaugeltki mitte odavaim, mida võrdluses Tallinna taksoturg suudab pakkuda.

Sõitsime Pirita TOPi eest tagasi Hobujaama tänavale Taxify pakutud Uus Taksoga. Sõidu kogumaksumus oli 4 eurot ja 40 senti.

Taxify'ga tellitud Uue Takso hinna aluseks oli taksosse sisse istumise tasu 2 eurot ning kilomeetritasu 40 senti.

Kahe teenuse vahe seega on 1 euro ja 20 senti Uberi kahjuks.