Jaanika Merilo kinnitas Ukraina väljaandele Vesti, et tema töö ministeeriumis on lõppenud, vahendab ERR Uudised.

"Mul on väga kahju, aga ma ei ole enam nõunik. Minu jaoks on e-valitsus prioriteet, tema [ministri] jaoks mitte, ja väljaspool ministeeriumi on mul seda ideed kergem edendada," ütles Merilo.

Aasta alguses teatas ministeerium, et Jaanika Merilo hakkab vastutama investeeringute ligitõmbamise, investeerimis- ja ärikliima parandamise, rahvusvaheliste programmide koordineerimise ning e-valitsuse lahenduste väljatöötamise eest.

Merilo on Ukraina rahvusvaheliste investorite assotsiatsiooni UVCA (Ukrainian Venture Capital and Private Equity Association) tegevdirektor, Ukraina e-valitsuse agentuuri ekspert, UAngeli direktorite nõukogu liige ja riigikogu väliskomisjoni esimehe nõunik.

Ärileht on varem kijrutanud, et Merilo on töötanud Soome suurimas investeerimisteemalises väljaandes Arvopaperi, firmas Martinson Trigon Venture Partners ning investeeringute juhina Eesti Arengufondis ning juhtinud Urmas Sõõrumaa investeeringuid Venemaal ja Ukrainas.

Merilo on tegutsenud Ukraina turul oma investeerimisettevõttega Aida Invest, mis pakub konsultatsioone Eesti ning Soome investoritele Ukraina turgudele sisenemiseks.