Pihtla õlleköök on Saaremaal juba veerand sajandit valmistanud esiisadelt päritud aastasadade vanuse retsepti järgi ehtsat taluõlut – pastöriseerimata ja filtreerimata, kirjutab saarlaste päevaleht Meie Maa.

Kui seni pakuti Pihtla taluõlut, mida turistid tulevad Saaremaale küsima ka kaugematest maadest, siis nüüd on käima läinud ka tõsine käsitööõllede katsetamine, millest esimesi saab Veski trahteris ehk juuni alguses ka proovida. 

“Praegu me tegeleme päris tõsiselt katsetustega, seda tulevase tootmise tarvis, mis meie suurte lootuste järgi ehk paari aasta jooksul toimuma hakkab. Tahaksime, et selleks ajaks oleks meil midagi sobilikku tarbija jaoks välja pakkuda,” rääkis õllemeister Arvet Väli. Seni on katsetusi tehtud nelja erineva õllesordiga, igast 5-6 erinevat proovikeetu.

Refereeritud artikli täisteksti loe Meie Maast.