Vastvalminud parvlaevaga Ormsö hakkab 1. juunist reisijaid Vormsi liinil teenindama Väinamere Liinid, kellega sõlmis Lääne maavalitsus otselepingu, mis kehtib 31. maini 2016, kirjutab Lääne Elu.

Vjatšeslav Leedo firma VäinamereLiinid pakkus ühe reisi eest kõige odavama hinna, 138 eurot.Sellele lisandub käibemaks ja kütusekulu, mida kompenseerib maavalitsus vedaja esitatud arvete alusel, selgitas Lääne maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Merle Mäesalu.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiali sõnul jäid nad sügisel tehtud pakkumuse juurde. Treial ei saanud veel öelda, kuidas komplekteeritakse Ormsö meeskond ja kes saab kapteniks, sest leping sõlmiti alles eile, esmaspäeval.

Kihnu Veeteede nõukogu esimees ja firma suuromanik Kaspar Kokk ütles, et kui kütusehind maha arvata, võitis Väinamere Liinid aastase otselepingu sellesama hinnaga, mille pakkus riigihankes. Kihnu Veeteede arvamus oli ja on siiani, et suure tõenäosusega on tegemist alapakkumusega: mitte ükski nende arvutus ei näita, et Väinamere Liinide pakutud hinnaga on võimalik sõita.

Koka sõnul viitasid võimalikule alapakkumusele ka riigihangete vaidlustuskomisjon ja nii haldus- kui ka ringkonnakohus. Lääne maavalitsus pidanuks kontrollima Vänamere Liinide pakkumuse paikapidavust. Maavalitsus aga oli seisukohal, et seda pole võimalik neis tingimustes teha, sest laev on uus ja kütusekulu saab hinnata vaid teoreetiliselt. Maavalitsus leppis ringkonnakohtu otsusega, ei läinud enam riigikohtusse, tühistas hanke ja lubas teha uue hanke.

Loe pikemalt Lääne Elust.