„Hetkel ainuke asi, mida ma öelda saan on see, et ükski päring ei kajastu meil, mis näitaks, et kaardimaksed meist sõltuvalt või meie opereeritavates terminalides ei töötaks,“ kommenteeris Nets Estonia AS-i juht Raivo Tinn.

Swedbanki kommunikatsioonijuht Mart Siilivask ütles, et täna on nende terminalides maksete tegemisel tõepoolest probleeme. „Hetkel tundub, et Nets Estonia probleemidega tõrked seotud ei ole. Seda, et tegemist võiks olla mingi välise rünnakuga, ka öelda ei saa,“ märkis Siilivask.

Swedbanki makseterminalides hakkasid maksetõrked ilmnema täna lõuna paiku. Paljudes kohtades oli ühendus aeglane, mõnes kohas ei läinud maksed üldse läbi.

„Mõned saavad maksta, mõned mitte. Millest see oleneb, ei oska öelda. Püüame selle välja selgitada,“ ütles Siilivask.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask saatis hiljem, pärastlõunases pressiteates ka kinnituse, et täna olid tõesti kaardimakseterminalide ning ka internetipanga töö häiritud.

„Probleem on üles leitud ning parandatud ning kõik teenused töötavad taas. Tegemist oli kolmanda osapoole(panga koostööpartner) seadmete tehnilise ümberseadistamise tulemusel tekkinud häirega, mis nüüdseks korda tehtud. Antud intsident pole seotud viimaste päevade NETS Estonia AS juhtumiga ega ka nädalavahetusel toimuva pangasisese testiga,“ kinnitas Siilivask.

Pank palub oma klientidelt vabandust võimalike ebamugavuste pärast.

Kuna Swedbankil on käimas ka sularahavaba kuu, siis uurisid panga kliendid, kas intsidentide päevad lähevad kampaanias arvesse. „Ei lähe arvesse ei NETS Estoniaga seotud päevad, tänane päev ega ka nädalavahetuse päevad, mil toimub pangasisene test. Nendel päevadel tehtud sularahatehinguid pank ei arvesta ning kliendid osalevad loosimises,“ lubas Siilivask.