Levira sõnul oleks eratelekanalitel mõistlik jätkata teenuse kasutamist, kuna loobumisega halveneb vaataja ligipääs tasuta telepildile.

„See oli Kanal 2 kui äriettevõtte juhtkonna ja omanike otsus. Oleme Levira poolt teinud kõik, mida saame, et veenda Kanal 2 jääma, aga ilmselt polnud see piisav. Oleme alati valmis nendega koostööd jätkama,“ ütles Levira juhatuse liige Aare Siimon, kommenteerides tänast Kanal 2 teadet lahkuda vabalevist.

Jätkuvalt on kõige soodsam televiisorit vaadata TasutaTV vahendusel. Vabalevi vaatajate osakaal suurenes möödunud aastal üheksa protsenti ning vabalevi vaatas Emori andmetel 15 protsenti peredest - kokku 86 000 peret.

Lisaks veel 19 000 peret, kes kasutavad TasutaTVd pere teise teleri vaatamiseks. TasutaTV kanalite vähenemine piirab televaataja valikuvõimalusi ning satelliit- või kaabel-TV teenuste tarbimisega kaasnevad televaatajale lisakulud.

Levira soovib jätkata koostööd kõigi eratelekanalitega ning on teinud kõik, et veenda neid jätkama.

Lisaks neile levivad TasutaTVs praegu kaks Eesti TV kanalit, Tallinna TV ja France24 ning mitmed kanalid sisalduvad uue põlvkonna hübriidTV-s, mis eeldab internetiühendusega telerit.