Eesti ühe suurima kohvimasinate edasimüüja andmetel on kvaliteetse kohvi tarbimine eestlaste seas viimase aasta jooksul kasvanud kolmandiku võrra, küündides ligi kaheksa kilogrammini aastas.

“Kuna huvi kvaliteetse kohvi vastu aasta-aastalt suureneb, kasvas möödunud aastal kohvimasinate müük 44% ning eri regioonide ja tootjate kohviubasid osteti 1,5 tonni ulatuses. Hüppeliselt on kasvanud nõudlus just espresso kohvimasinate järele,” ütles KohviSemu OÜ meister Tanel Kalmo.

Kalmo hinnangul soovivad eestlased üha enam kvaliteetset kohvi tarbida kodust lahkumata ning raatsivad investeerida kallima hinnaklassi kohvimasinatesse. 

Delfi Kasuliku käik möödunud nädalal Experti elektroonika poodi andis samuti kinnitust sellele, et näiteks filterkohvimasinate vastu on eestlaste huvi raugemas ning aina enam tahetakse soetada koju just espressomasinaid.

Experti müügikonsultant märkis siis, et veel mõned aastad tagasi polnud elektroonikapoodides ka nii laia valikut masinaid kui nüüd, mis näitab hüppelist huvikasvu.