30 800 000 eurose alghinnaga müüakse OÜ Lõuna Park kinnistuid. Ettevõttel oli plaan sinna rajada elamukvartal. Aadresside seas on Pille tn 6/Tiiu tn 5, Veerenni tn 36b, 36a, Vana-Lõuna tn 27a ning paljud teised kinnistud.

Ettevõtte plaanid olid tõesti suured:

„Vastavalt kehtivale detailplaneeringule on 12 87 hektari suurusele maa-alaleplaneeritud kokku kokku 1621 korterit, lisaks näeb planeering ette äripindade, lasteaia, haljasalade ning uute teede rajamise. Hoonestuse rajamine on planeeritud etapipõhiselt, alustatud on ehitustegevuse ettevamistamisega esimese etapi osas. 2013 aasta lõpuks/2014 aasta alguseks on esimese ehitusetapiehitusprojektid kooskõlastatud ametite poolt ja on saavutatud valmidus ehitusloa taotluse esitamiseks Tallinna linna planeerimisametile," on kirjas Lõuna Park OÜ 2013. aasta majandusaasta aruandes.

Ettevõte kirjutab aruandes lahti ka saneerimissaaga, mis algas 2012. aastal. Korduvalt püüti alustada saneerimismenetlust, kuid erinevad kohtuastmed tühistasid selle mitmel erineval korral. Swedbank AS esitas aga pankrotiavalduse ning tänaseks ongi firma pankrotis.

Lõuna Park OÜ juhatuse liikmed on tuntud kinnisvaraärimees Ruben Gornischeff ja Ayshea Kaur Harvey. Ettevõte on varem kandnud nime Satnam Estonia OÜ ning Galahad OÜ.

Oksjonist loe lähemalt siit.