„Mul oli väga piinlik. Sabas seisvad inimesed jälgisid olukorda suure huviga,“ kirjeldas Vivian tekkinud piinlikku olukorda.

SASiga lennanud Vivian märkis veel, et Kopenhaageni passikontrollis sujus küll kõik edukalt, kuid pardale minekul tekkisid probleemid. „Väravas sattus mind teenindama keskealine naisterahvas. Oleks võinud eeldada, et tema silmad on rohkem näinud,“ viitas Vivian ID-kaardile, mis selle töötaja jaoks tundmatuks jäi.

Naine olla mitu korda Viviani reisidokumenti läbi arvuti tõmmanud. „Jäin ise rahulikuks ja ütlesin, et tegemist on meie riigi reisidokumendiga,“

Kõige kurbnaljakam küsimus tekitas Vivianis juba tunde, et küllap peetakse teda pagulaseks. „Seesama lennujaama töötaja küsis, kust ma pärit olen. Edasi küsis ta, kas mul viisa on,“ väljendas Vivian üllatust.

Lõpuks lahenes olukord ja naine sai ID-kaardi kasutamisega hakkama ning ilmselt andis süsteem talle teada, et Vivian pole illegaalne reisija, kes nende piirilt kodukootud plastmasstükiga teise riiki pääseda üritab.

Hea lugeja, jaga ka oma kogemust ID-kaardiga reisimisel!