Rootsi majandus kasvas I kvartalis 2,5%. Statistikaamet korrigeeris IV kvartali majanduskasvu 2,6 protsendile. Analüütikud prognoosisid, et majandus kasvab 2,8%.

„Majanduskasv oli oodatust veidi väiksem ja ka keskpanga prognoositust väiksem,“ ütles Danske Banki analüütik Michael Grahn Bloombergile. „Tegelikult teavad ju kõik, et keskpangale on oluline inflatsioon. Muidugi oleks keskpanga poolt vaadatuna parem, kui majanduskasv oleks olnud veidi tugevam.“

Esmakordselt ajaloos kärpis Rootsi keskpank Riksbank sel aastal intressi negatiivseks. Keskpank hakkas kokku ostma valitsuse võlakirju, et suurendada majanduses nõudlust ja vältida deflatsiooni (langeva hinnataseme) juurdumist. See aitas suurendada sisenõudlust, viskas üles aktsiate ja eluasemete hindu ja aitas üle saada loiu välisnõudluse mõjust.

Võrreldes neljanda kvartaliga oli I kvartali kvartaalses arvestuses majanduskasvuks 0,4%. Analüütikud ootasid 0,6% kasvu.
Rootsi pangad kurdavad, et keskpanga Rootis valitusse võlakirjade ostud vähendavad turul olevaid võlakirju ja vähendavad vabades kätes olevaid tagatiskõlbulike väärtpabereid.