Uue supluskohana avatakse Harjumaal asuv Vääna-Jõesuu rand, mis aitab Harjumaa lõpuks välja ühegi avalikku supluskohata maakonna staatusest, teatas terviseamet.

Väikese hilinemisega, 19. juunil avatakse külastajatele taas ka Narva Joaoru rand, mis paaril viimasel aastal oli ehitustööde tõttu suletud.
Avalike supluskohtade nimekirjast ei leia enam Järvamaal asunud Karinu järvistu supluskohta, kuid sellele vaatamata püsib Järvamaa ikkagi esirinnas oma supluskohtade rohkuse poolest.

Avalike supluskohtade arv Järvamaal on 7, Hiiumaal on kokku 6 avalikku supluskohta, Tallinnas, Pärnu- ja Tartumaal 5, Lääne-Virumaal, Ida-Virumaal, Läänemaal ja Valgamaal neli, Põlva-, Saare-, Viljandi- ja Võrumaal kaks ning Jõgevamaal ja Harjumaal üks avalik supluskoht. Ühtegi avalikku supluskohta ei leia eest Raplamaalt.

Avalik supluskoht peab enne suplushooaja avamist olema hooldatud ja korrastatud, varustatud piisaval hulgal riietuskabiinide, tualettruumide või kuivkäimlate ja prügiurnidega. Samuti tuleb õigeaegselt alustada nõuetekohast suplusvee seiret. Suplejatele nähtavas kohas peab olema info suplusvee kvaliteedi ja supluskoha valdaja kohta.

Peaaegu kõigist avalikest supluskohtadest on esimesed veeproovid juba võetud ning nende tulemused näitavad, et veekvaliteet on kõikjal väga hea.

Ametlik suplushooaeg kestab 1. juunist kuni 31. augustini.