Kui veel läinud oktoobris prognoosis Pariisis asuv organisatsioon 2015. aasta maailma majanduskasvuks 3,7 protsenti, siis täna vähendati see 3,1 protsendile. Kuni 2011. aastani kasvas maailma majandus keskmiselt 3,9 protsendises aastatempos. Läinud aastal kasvas majandus 3,3 protsenti.

Kuna suurettevõtted on kitsid tehastesse, seadmetesse ja tehnoloogiasse investeerimisega, hoiab täiendava nõudluse puudumine tagasi ka tööhõivet, palkasid ja tarbimist.

„Vaadates maailma majandust, paistab see mõnes mõttes mõõdukalt hea,“ ütles OECD peaanalüütik Catherine Mann. „Küllalt on rahapoliitilisi toetusi. Enamus riike naudivad nafta hindade langust. Need kõik on head uudised, kuid ikkagi saame me majanduskasvu, mis ei vasta eelmise kahe aastakümne keskmisele tempole.“

OECD hinnangul kasvab USA majandus tänavu kaks protsenti võrreldes mulluse 2,4 protsendise kasvuga. Veel märtsis prognoosis organisatsioon, et USA majanduskasv kiireneb tänavu 3,1 protsendile.

Hiina majandus peaks kasvama 6,8 protsenti, võrreldes varsema 7,4 protsendiga.

Euroala majanduskasv paraneb. Tänavu peaks majanduskasv kiirenema mulluselt 0,9 protsendilt 1,4 protsendile.

„Euroala on positiivses valguses,“ ütles Mann. „Piirkond naudib Euroopa Keskpanga efektiivset rahapoliitikat ja sellega seotud valuuta nõrgenemist ning madalaid nafta hindu.“