Käivitatud projekt osutab teenuseid vaid onlines ilma traditsiooniliste pangakontoriteta, kuid just see teenus osutus turul väga nõutuks, kirjutab Vedomosti.

Teenuse käivitamisele järgnenud poolaastaga lisandus pangale 25 000 klienti ning nende hoiuste maht ulatus 700 miljoni euroni. Selle aasta 2.juuniks oli klientide arv ligi kahekordistunud 46 000 inimeseni, ning hoiuste maht kasvanud 1,6 miljardi euroni.

Sellise mudeliga alustas Euroopas esimesena tööd VTB, kinnitas panga tütarfirmade osakonna juht Mihhail Jakunin. „VTB Direct, online pank, mis on spetsialiseerunud eraisikute hoiuste kaasamisele tegutseb Saksamaal ja Prantsusmaal 2011. aasta lõpust,“ kinnitas ta. Hoiuste maht oli eelmise aasta lõpus 3,9 miljardit eurot. VTB24 teatas, et 2013. aasta lõpu seisuga oli hoiuste maht 2,5 miljardit eurot. See tähendab, et sanktsioonide ajal kaasas pank hoiuseid 1,4 miljardi euro väärtuses.

Saksamaa kliente meelitavad Venemaa pangad enda rüppe ebatavaliselt kõrgete hoiuseintressidega: aastase tähtajaga hoiuse intress on 1,4%. Kolmeks aastaks raha hoiustajatele pakub Sberbank Direct intressiks 2,2% aastas. Võrdluseks pakub suurim Saksamaa pank Deutsche Bank
kaheksaks aastaks hoiustades aastaintressiks vaid 0,6%.