Pidevad muutused töömaailmas nõuavad senisest sagedamat valikute tegemist nii töötegijatelt kui ka kooliskäijatelt. Oma unistusi, plaane ning soove arutatakse sageli perekonna ja sõprade ringis, kellelt saadakse kindlasti soovitusi ning julgustust, et kõige selgema visiooni annab edasiste arenguvõimaluste suhtes siiski professionaalne karjäärinõustaja. Karjäärinõustaja oskab anda objektiivse vaate senitehtule ja saavutatule, hinnata inimese isikuomadusi, tugevusi ja nõrkusi ning leida parima võimaluse edasisteks sammudeks.

Igaühel on elus olnud mingi eesmärk, miks on ta õppinud just neid erialasid või töötanud just selles sektoris. Nüüd tuleb välja mõelda, kas uut väljakutset siduda senise tööga või jätkata uues valdkonnas? Erinevaid erialasid on võimalik ka omavahel osavalt siduda, kuid selleks on nõustajal vaja inimesest rohkem teada.

Karjäärinõustaja pilk on värske ning olles aidanud sadu inimesi, on tal suur kogemustepagas aidata ja suunata inimesi, kel on soov muuta oma tööelu või õppida midagi uut. Koos vaadatakse üle CV, arutatakse, kas uute väljakutsete otsija on valmis unistuste töö nimel elukohta vahetama või hoopis sobib talle mobiilne kaugtöö, mida saab teha ka kodus? Vajadusel teeb karjäärinõustaja ka kutsesobivustesti, mille juures on tähtis adekvaatne analüüs ning tagasiside.

Karjäärinõustamist pakutakse nii Eesti ülikoolides, erafirmades kui ka Töötukassa poolt. Töötukassa karjäärinõustaja teenus on tasuta, tuleb vaid kokku leppida sobiv aeg.

“Eesti on Euroopas üks väheseid riike, mis pakub oma kodanikele võimalust saada tasuta nõu ja tuge tööelu planeerimisel ja muutuste kavandamisel. Karjäärinõustajad üle Eesti paiknevates Töötukassa büroodes võtavad täna vastu igas vanuses inimesi sõltumata sellest, kas nad töötavad või mitte,” ütles Töötukassa nõustamisteenuste peaspetsiallist Külli Post.

Jaga
Kommentaarid