„Mis te arvate, kas see on normaalne arve mobillisideteenuse eest ühes kuus? 103 eurot?“ küsib Võrumaa metsade vahel elav Tiit ahastunult.

Juba kogu maikuu vältel oli Tiidul EMT-ga, mille klient ta pikka aega olnud on, probleeme. „Igasugune side üldse puudus. Asusin Essemäe mastist 1,5 kilomeetri kaugusel, kuid sellest hoolimata oli ühendus nõrk või olematu,“ kirjeldas mees teenuse kvaliteeti.

Kuu lõpus sai mees oma telefonile koku 17 SMSi lisamahu ostmisest, millest ta ise teadlikki polnud.

„Kasutan aastaringselt ühesuguse koormusega sideteenuseid ega saa aru, mille eest ma mais nii palju maksma pean? Seda enam, et side oli kohati suisa olematu,“ pahandab mees.

EMT klienditeeninduse numbritele helistades sai Tiit selgituseks vastukäivat infot. 

„Üks teenindaja ütles, et meil on siin üks väga tõsine probleem käsil, mille üksikasju me ei saa teiega jagada. Teine ütles, et Läti piiri lähedal lõikasid pahategijad valguskaabli läbi. Kui küsisin, millal see parandatud saab, ei osatud vastata,“ arutles Tiit võimalike sidehäire põhjuste üle.

Eriti pahuraks tegi Tiitu aga see, et kui asjaajamine EMT-ga venis ning ta otsustas sideoperaatorfirmat vahetada, tuli EMT-st kõne ning talle tehti tema varasema paketiga võrreldes parem pakkumine. 

"Ma olin juba nii üle piiri viidud, et ütlesin neile, et ärgu helistagu ja olen otsuse teinud. Ma pole lükata-tõmmata," lisas Tiit, kes oma telefoninumbri Tele 2 kolis.

EMT kommunikatsioonijuhi Raigo Neudorfi selgitusel nähtub kõnealuselt hiigelarvelt, et maikuu jooksul on tellitud korduvalt andmeside lisamahtu.

„Kuna tegu oli päris suure täiendava andmemahu tellimisega, otsustasime need tellimused täiendavalt üle kontrollida. Kontrollimisel selgus, et osade tellimissõnumite saatmine võis olla häiritud - lühikese ajaga laekus mitu lisamahu tellimist,“ selgitas Neudorf.

Üleliigsed tellimused EMT poolt tühistati. „Palume vabandust, et need tellimused kliendi arvel kajastusid. Samas palume klientidel võimaliku probleemi korral kohe operaatori poole pöörduda, et saaksime asja üle vaadata ja nagu antud juhul - vea koheselt parandada,“ edastas Neudorf.

Suures arves ei olnud süüdi aga vaid EMT poolne rike vaid ka kliendi enda tehtud teadlikud kulutused. 

„Täiendavalt oli kliendi arvel üks suuremaid kulukohtasid teenusnumbritele helistamine (antud juhul tasulisele infonumbrile 1182, kokku summas ligi 32 eurot). Kõned teenusnumbritele on eritasulised ning need ei sisaldu kliendi poolt tellitud kõneminutite sees,“ lisas Neudorf.

Hea lugeja, jaga oma kogemustest vigadega telefoniarvel - kuidas on need lahenenud? Kirjuta meile kasulik@delfi.ee.