Juhtivate tööstusriikide ehk G7 tippkohtumist kokku võtval pressikonverentsil ütles Saksamaa liidukantsler Angela Merkel eile, et vajadusel on G7 riigid valmis Venemaa suhtes kehtestatud sanktsioone karmistama, vahendasid ERR-i uudised.

RIA Novosti kirjutas täna hommikul, et ELi teatel pikendatakse Krimmi suhtes kehtestatud sanktsioone veel aastaks. Praegused keelumeetmed, mis keelavad muuhulgas kõik investeeringud poolsaare majandusse, aeguvad 23. juunil.

„Sanktsioonid mõistagi segavad meid, aga teisest küljest teevad vea need Lääneriigid, kes tahavad sanktsioone Venemaa suhtes pikendada. Nad jäävad kaotajateks, meie aga tuleme sellest välja,“ rääkis Aksjonov.

Tema sõnul on Krimm vaatamata kõigile sanktsioonidele ja probleemidele elanud selle aasta hindele „hea“. Aksjonov on kindel, et vaatamata sanktsioonidele olukord hullemaks ei lähe.

„Kogu kahju, mida meie majandusele taheti põhjustada, on juba tehtud,“ märkis ta.

Merkel rõhutas eile, et Euroopa Liidu kehtestatud sanktsioonide igasugune leevendamine on peamiselt Moskva kätes.

Saksamaa valitsusjuht avaldas lootust, et Baierisse kogunenud G7 riikide liidrid saadavad Venemaale selge signaali. Merkeli toon oli leplikum kui Euroopa Ülemkogu eesistujal Donald Tuskil, kes leidis, et arvestades olukorra pingestumist Ida-Ukrainas viimastel päevadel, saab sanktsioonide puhul arutada vaid nende karmistamist.

Maailma juhtivate tööstusriikide rühma G7 liidrid kohtuvad Saksamaal, kus on eelkõige kõne all Ukraina konflikt ja diplomaatilist survet Venemaale tahetakse jätkata. Venemaa liider Vladimir Putin jäeti kohtumisest kõrvale.