„Juriidiline formaat on teisejärguline. Tähtis on teha meeldivat tööd, sest sealt kasvab pühendumine ja kvaliteet ning need kaks asja on turul alati nõutud. Mõnele inimesele sobib eraettevõtlus ja tal läheb seal hästi, teisele jälle ei sobi. Oma firmat ei saa luua, hambad ristis, vaid see peaks loomulikult ja südamest tulema. Sisu loob vormi – nii tööasjades kui ka kõiges muus,“ ütleb Madis.

Ta on olnud eraettevõtja juba üle 10 aasta, töötades enne seda metalliettevõttes tootmisjuht ning lüües mõnda aega kaasa Tallinna Tehnikaülikoolis noorte ettevõtlusprogrammis. Madis arvab, et juhuseid ei ole olemas, vaid küsimus on inimese avatuses ja võimaluste märkamises.

„Mina hakkasin üsna varakult palgatöö kõrvalt mõtlema enda tegemiste peale, ju oli siis piisavalt energiat, mõtteid ja jõudu. Täna olen oma valikuga väga rahul, olles sellist kohati vabamat, kohati keerukamat elustiili viljelenud juba nii pikka aega. Tagasi palgatööle minna oleks suhteliselt raske,“ nendib mees, lisades, et teda ei ole eraettevõtlus ära tüüdanud ning endiselt on igas päevas midagi uut ja põnevat, mis paneb silma särama.

Oma osa on selles kindlasti ka töö ja hobi kattumisel, sest Madisele meeldivad nii mäesuusatamine kui ka motokross, mida Kiviõli Seikluskeskus pakub. Täna tegeletakse omanike poolt aktiivselt pargi tegevuste laiendamise ja mahtude kasvatamisega.

„Isiklikus plaanis võiks mõne aasta pärast Seikluskeskus mitte niivõrd minu sekkumisest sõltuda, et saaksin tegeleda operatiivselt arendusküsimustega, mitte igapäevatoimetustega,“ räägib Madis tulevikuplaanidest. Samuti saaks Madis sel juhul olla rohkem oma Tallinna kodus pere juures, kuigi tema jaoks ei ole probleem mitu korda nädalas 1,5 tundi mööda kvaliteetset maanteed kodu ja töö vahet sõita.

Kiviõli Seikluskeskuses töötab umbes 30 inimese, kellest Madise alluvuses on 15. „Minu jaoks ei ole keeruline olla tööandja, sest ettevõtjana ei saa paratamatult nii suurt masinavärki üksinda või kolmekesi vedada. Inimesi valin tööle tunnetuse järgi – eelkõige peab hästi toimivas meeskonnas valitsema hea klapp.“


Jaga
Kommentaarid