Diebold võttis Wincoriga läinud nädalal ühendust võimaliku ülevõtmispakkumise asjus, ütles üks tundmatuks soovida jäänud asjaga kursis olev isik.

Kolmapäeval teatas Wincor, et iseseisvaks jäämine on parima asjade käik ning et käimas ei ole mingisuguseid liitumise või ülevõtmise kõnelusi.

Aktsia käis täna päeva sees ära isegi 37,02 eurol.

Wincor, kes konkureerib USA ettevõtetega Diebold ja NCR, omab nõrka kaitset potentsiaalse ülevõtmise vastu, kuna suur osa aktsiatest on vabades kätes (mitte tuumikinvestori käes), kirjutasid Šveitsi panga UBS analüütikud.

Dieboldi pressiesindaja keeldus kommentaarist. Teisipäevane Saksa päevaleht Frankfurter Allgemeine Zeitung kirjutas, et Diebold ja Wincor on alustanud kõnelusi.

Aprillis teatas Wincor restruktureerimisprogrammist, mille käigus kaotatakse 1100 töökohta. Ettevõtte poolaasta käive ja kasum vähenesid. Põhjuseks toodi riistvara müügi aeglustumist ja probleeme Venemaa ja Hiina turul.

Wincor toodab riistvara ja kirjutab tarkvara poodidele ja pankadele, sealhulgas sularahaautomaatidele. Varem kuulus sularahamasina tootja Saksa tööstusgigandile Siemens, kuid 1999. aastal müüdi ettevõte ära. Ettevõte tegutseb 130 riigis ning annab tööd ja leiba 9000 töötajale.