Kui Vladimir Potanini eksabikaasa saab oma tahtmise, ei ole see esimene Venemaa metallimagnaat, kes kogeb tohutut rikkuse vähenemist. Esmakordselt sai ta miljardäriks 1998. aastal, tänu mõnedele headele tehingutele ja mõistlikule äri ajamisele Nõukogude Liidu lagunemise järel. Kümne aastat hiljem oli ta planeedi rikkuselt 25. inimene, kui ta varandus küünis ligi 20 miljardile dollarile.

Siis aga tuli üleilmne finantskriis ja Potanini varandus kukkus kõigest kahele miljardile dollarile. Tema ebaõnneks ei toimunud lahutus siis, oleks kandnud abielulahutusest oluliselt väiksemat kaotust. Kuid õnn ei olnud Potanini poolel ja abielulahutus tuli alles mullu veebruaris, kui tema varandus oli taas tõusnud umbes 15 miljardile dollarile.

Ta pakkus eksabikaasale igakuist 250 000 dollarilist sissetulekut ja kinnisvara Moskvas, Londonis ja New Yorgis. Eks-naine tahtis aga enamat, kuna vastavalt Venemaa seadustele on tal õigust poolele varadest.

Kui Potanina saab oma tahte, siis enam kui 7 miljardi dollariline abielulahutus lööb värske maailmarekordi. Ka eelmine oli Venemaa abielulahutuse käes – 4,5 miljardit dollariline oligarh Dmitri Rjobolevi ja tema naise Elena lahutus.