„Ma ei tea, kas ta täielikult mõistab üleilmset pangandussüsteemi,“ ütles Dimon kolmapäeval Chicagos, rääkis üks Massachusettsi demokraat. Ta lisas, et mõneski mõttes jagab ta muret riskide osas, vahendab Bloomberg.

Senati panganduskomitee liige Warren on kogunud populaarsust ja mõjukust partei sees, kuna ründas avalikult suurte pankade suurust ja nende poliitilist mõju. Tema sõnul oli viga, et USA valitsus keeldus lammutama suuri pankasid nagu Citigroupi 2008. aasta finantskriisi järel.
Varade mahult suurima USA panga juht Dimon ütles, et ta on valmis Warreniga kohtuma igal ajal, kui ta soovib. Poliitik keeldus kommentaarist. Aprillis peetud kõnes ütles endine professor Warren, et finantstüübid, kes esitavad temale ja teistele nõudeid, ei saa oma äri ajamisega hakkama.

„Finantstüübid ütlevad, et kui sa ei ole kunagi olnud nende klubis, siis sa ei mõista nende äri, kuid ma arvan, et see on vastupidi,“ ütles ta.

Ta jätkas, et sellised pankurid on targad, kuid mitte targemad, kui teiste ametite esindajad. Kui nemad tegid vigu, mis viisid finantskriisini, siis hoolitsesid nad vaid endi ja oma preemiate eest, kui miljonid inimesed kaotasid kõik, mis neil oli.

Dimon ja Warren on varemgi sõnasõda pidanud.

Kolmapäeval, kui Dimonilt küsiti, mis talle valmistab suurimat muret, ütles ta, et USA võib lõpuks saada lüüa Washingtonis tehtud ideoloogiliste otsuste tagajärjel.

Warreni taktika on ka teiste seas arutluse teemaks. Maikuus süüdistas USA president Barack Obama teha ja teisi demokraate, et nad olid vastu kaubandusteemadele mängides poliitikat ja eksitades avalikkust. Miljardär Warren Buffet, kes teenis kasumeid kriisi ajal pankadesse investeerides, ütles märtsis, et Warreni lähenemine Wall Streetile on liiga vastandav.

„Tal läheks paremini, kui ta oleks vähem tige ja demoniseeriks vähem,“ ütles Buffett CNBC-le.