Läänemaal Noarootsi vallas asuvasse Dirhami sadamasse kalurite majja loodi kalatööstus eelkõige selleks, et kohalikel kaluritel oleks koht, kus oma saaki realiseerida. Kuid kõigest aasta pärast asutamist jõuavad Fish Gourmet’ kaubamärgiga Derhamn OÜ kalatööstuse tooted peale kohaliku külapoe ka Tartu, Pärnu ja Tallinna kaubamajade, teiste hulgas näiteks Stockmanni lettidele. Peale poodide müüb kalatööstus oma toodangut ka restoranidele ja hotellidele ning loomulikult kohapeal peatuvatele turistidele.

Kalatööstus peidab ennast Dirhami kalurite maja keldrikorrusel. Sama katuse alla mahub veel turistidele mõeldud puhkekeskus ning koosoleku- ja näituseruumid. Kalurite maja ehitati suuresti Euroopa Liidu raha eest endise Dirhami kauplus-söökla asemele. Vana hoone lammutamist alustati 2010. aasta sügisel ja värskes kuues kaluritemaja avas oma uksed mullu juunis. Maja kuulub MTÜ-le Kalurite Koda, mille eestvedaja Mart Vahtel on ühtlasi kalatööstuse juhataja.

Edasi lugemiseks:
1.99 Üksikartikkel ühe kliki mobiilimaksega