Boschi köögikombain koos hakklihamasina lisaseadmega maksis 189,90 eurot. Tootega ei tulnud kaasa eestikeelset kasutusjuhendit, mistõttu pöördus klient kohe kaupleja poole selle saamiseks. Juhendis oli kirjas, et lisatarvikuid võib pesta ka nõudepesumasinas.

Nii uue köögikombaini omanik tegigi. Hakklihamasina osi nõudepesumasinas pesnud tekkis hakklihamasina metallosadele must tahmane kord, millega lisaseade kasutuskõlbmatuks muutus.

Klient pöördus AS Ottender ja Valgemägi poole nõudega, kuid seda ei rahuldatud.

Nii läks tarbija edasi tarbijakaitseametisse, kus ka pooli lepitada ei õnnestunud. Nii otsiti tõde edasi tarbijakaebuste komisjonis.

Klient nõudis kahjustatud hakklihamasina tarviku asendamist.

AS Ottender ja Valgemägi ei nõustunud kliendi kaebusega, väites, et igal seadmel on eraldi kasutusjuhendid ning et kombaini juurde käival hakklihamasina lisatarvikul pidanuks olema omaette kasutusjuhend. Selle juhendi kohaselt ei ole seadme metallosi lubatud nõudepesumasinas pesta. Klient seda kasutusjuhendit aga ei küsinud, mistõttu seda ka ei saadetud.

Tarbijakaebuste komisjonis leiti, et kaupleja seesugune põhjendus on alusetu, sest kui tarbija küsis toote kasutusjuhendit, siis ta ka eeldas, et talle on antud kõigi pakendis olevate esemete kasutusjuhendid.

Seetõttu otsustas komisjon, et AS Ottender ja Valgemägi kodumasinate kauplus pidi andma tarbijale vajalikku teavet sellises ulatuses, millises tarbija seda vajas ning kuna ostu ajal ei juhitud tarbija tähelepanu sellele, et igal seadmel on oma kasutusjuhend, ei väljastanud kaupleja tarbijale ostu ajal ega ka hiljem hakklihamasina kohta nõutud teavet.

Settõttu tuleb tarbija kaebus rahuldada ja rikutud seadeldis hüvitada või asendada.