Briti investorid peaksid arvestama vähemalt 10% kaotusega, mis kaob nende pensionivaradest, kui Kreeka lahkub euroalalt, hoiatasid analüütikud.

Pankroti äärel olev Kreeka ei ole suutnud pidada edukalt kõnelusi, mis oleks seni viinud kokkuleppeni kreeditoridega.

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker ütles suisa, et teda ei huvita Kreeka valitsus, vaid ta muretseb Kreeka inimeste pärast.

See kommentaar järgnes Kreeka peaministri Alexis Tsiprase sõnalahingule, kus ta nimetas Kreekale laenu andnud IMFi kriminaalideks ja süüdistas neid inimeste alandamises, kes ei ole ise süüdi neid tabanud kannatustes.

Briti aktsiaindeks FTSE 100 on kahe kuuga rekordtasemelt langenud 6%.

Miljonid inimesed, kes on panustanud individuaalsetesse pensioniplaanidesse (ISA), on kandnud kaotusi. Kes investeeris 100 000 naela aprillis aktsiaturule, kaotas 5800 naela.

Üks pank soovitas kirjas klientidele müüa maha kõik euroala varad – aktsiad, võlakirjad ja eurod, kui Kreeka ja kreeditorid ei jõua kokkuleppele.

Kriisijuhtimise pealkirja kandvas kirjas hoiatas Standard Banki strateeg, et kui Kreeka ja EL kõnelustel ei toimu olulist paranemist, muutub Kreeka maksejõuetuks võib-olla juba juulis.

Jonathan Loynes Capital Economicsist sõnas, et kuigi Kreeka osa euroala majanduses on väga väike, on finantsturud olnud liiga külma kõhuga ja vaiksed – välja arvatud paar viimast päeva. Ta lisas, et ei ole keeruline kujutada ette 10% või enam kukkuvaid aktsiaturge, kui Kreeka lahkub euroalalt.