Creative Business Cup (CBC) võistluse ellukutsuja on CKO (Center for Cultural and Experience Economy) Taanis. Võistluse eesmärgiks on väärtustada loomeettevõtlust ja tõsta esile valdkondade ülest koostööd, mis on tihti just innovatsiooni mootoriks.

Konkurss pole mõeldud ainult algajatele start-up’idele vaid eelkõige on oodatud loovust innovatsioonis kasutanud organisatsioonid ja ettevõtted.

Eestit sõidab 17.-19 novembrini Taanis, Kopenhaagenis peetavale finaalvõistlusele esindama kliendi hoidmise teenust arendav Sorry as a Service.
Lisaks saavad võimaluse CBC arendusprogrammis osalemiseks ning Kopenhaagenis investoritega kohtumiseks kõrgete kontsade kandmist hõlbustavate taldade arendaja Heels OÜ ja ökokosmeetikat tootev Sõsar OÜ.

Zürii liikme Ragnar Siili sõnul olid konkursil osalenud projektid tugevad ning teise ja kolmanda koha väljavalimisel sai kaalukeeleks see, kellele oleks Kopenhaagenis koolitustel ja messil osalemine kõige kasulikum.
Kõik finaalis osalenud ettevõtted saavad võimaluse lisada oma ärimudelid ülemaailmse investorite võrgustiku andmebaasi.

Kolmele parimale pani EBS välja kolm ettevõttepõhist stipendiumi. Esikoha võitnu saab 30 ainepunkti ulatuses end EBSis täiendada, ülejäänud kaks tiimi saavad teadmisi omandada 15 ainepunkti mahus.

Hindamiskomisjoni kuulusid Andrei Korobeinik (investor),Yrjö Ojasaar (investor), Ragnar Siil (Creativity Lab), Urmas Reikop (Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid), Ülle Pihlak (Estonian Business School) ja Rait Arro (ettevõtja, eelmise aasta CBC Eesti konkursi võitja).

Creative Business Cup toimub 17.-19. novembril Kopenhaagenis, Taanis. Igat riiki esindab vaid üks loomesisendiga ettevõte – kas loomeettevõte või tavaettevõte, kus loov sisend on oluliselt tõstnud konkurentsivõimet.

Ülemaailmsel konkursil Creative Business Cup osaleb üle 300 ettevõtte rohkem kui 60 riigist, lisaks 20 000USD suurusele peaauhinnale on sel aastal ka rohkesti eriauhindu ning vastavalt valdkonnale saab osaleda eriprogrammides. Konkurssi on jälgimas üle 350 investori kogu maailmast.

Eestist on varem CBCil osalenud 2014. aastal eneseabi veebipõhine lahendus Aidenapp, taaskasutusmööblit tootev Derelict Furniture ja moodulmaju välja töötav Alfabox, 2013. aastal esindas Eestit Ajujahil III auhinna pälvinud väikelaste pesutool Pesa ja 2012. aastal JomyBooks – veebipõhine lasteraamatute kirjastamise platvorm.

Eesti konkursi viis läbi Loov Eesti koostöös Tallinna Ettevõtlusinkubaatori, Tartu Loomemajanduskeskuse, Estonian Business School’i (EBS) ja Creativity Lab’iga.


Loov Eesti on Creative Business Cup ametlik esindaja Eestis.