Raamatud jäävad ikka kaubamajas müügile, teatas Stockmann börsiteates. Selle tehingu osas on sõlmitud kavatsuste protokoll.

Stockmanni strateegia näeb ette keskendumise tugevama fookusega moekaupadele, kosmeetikale, toidukaupadele ja kodukaupadele. Akadeemiline raamatupood jätkab kaubamajades rentnikuna, pakkudes Stockmanni klientidele raamatuid.

Tehing puudutab nii Kauplust Helsingis, kui ka teistes linnades, välja arvatud Oulus, kus pood suletakse. Tehing peaks toimuma hiljemalt 1. oktoobril ja ei avalda olulist mõju Stockmanni 2015. aasta tulemustele.

„Stockmannile oli tähtis leida raamatupoodidele uus omanik, kes pühenduks pikaajalise vaatega äri arendamisse ja kes jätkaks Stockmanni poodides raamatupoodide pidamist,“ ütles Stockmanni juhatuse esimees Per Thelin. „MA olen kindel, et raamatupoele pakub parimaid võimalusi Bonnier Books.“

Soome on meile pikaajaliselt oluline turg,“ ütles Bonnier Booksi juhatuse esimees Jacob Dalborg. „Me majandame Tammi ja WSOY kirjastusi ja oleme edukalt toonud Soome turule Adlibrise veebipoe. Me tahame osaleda ja arendada Soome raamaturgu.“

Akateeminen Kirjakauppa möödunud aasta käive oli 40,6 miljonit eurot, mis moodustas kõigest 4% Stockmanni jaemüügikäibest. Raamatuäri rajas 1893. aastal Alvar Renqvist ja Gösta Branders. Stockmanni osa on see äri olnud alates 1930. aastast.