Ettevõtte juhtide sõnul ei muutu laias plaanis reisija jaoks siiski suurt midagi. Keegi teenindamata ei jää, sest ärakadumine toimub vaid seal, kus täna nõudlust pole või kus näiteks tarbija eelistab bussile rongi.

„Plaanid muutuvad selliseks, et need lähtuvad tänapäeva reisija vajadustest - reisida kindlal kellaajal ja kindla sagedusega. Liinilubade võrgu saame üle vaadata alates sellest hetkest, kui liinilubasid on võimalik muuta," selgitas Obolenski ning lisas, et tegelikult palju 1. oktoobrist ei muutu - liine on suletud ja suletakse ka edaspidi lähtuvalt reisijate vajadustest.

Delfiga vesteldes märkis Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu, et nende bussiettevõte on ikkagi kommertsalustel tegutsev firma, mis peab lähtuma sellest, et teenindada saab seal, kus on võimalik ka kasumit teenida. „Väiksemate linnade ühendamine ei saa olla kasumit teeniva firma eesmärk. Siin ei ole meie need, kellele peaks otsa vaatama. Väikeste kohtade ühendamine peaks jääma riigi ülesandeks," ütles Saarpuu.

Aina enam konkureeriv ning Mootor Grupi juhatuse esimehe Hugo Osula hinnangul üledoteeritud reisirongiliiklus on peaasjalikult põhjus, miks on bussiliine suletud. „Ebavõrdse konkurentsi tingimustes tuleb tahes-tahtmata selliseid otsuseid langetada," selgitab Osula.

Valga Tallinna liinil on seni juba mõned sulgemised toimunud, kuid teada on ka eelseisvad. „Neljast liiniloast oleme seni kaks sulgenud. Ka järgmised lähevad sulgemisele. Oleme proovinud erinevaid võimalusi, et väga atraktiivse rongi konkurentsi tuules ellu jääda, kuid see pole õnnestunud," tunnistas Obolenski ning lisas, et ka Valga-Viljandi-Tallinna liinivõrk tuleb peagi kriitilise pilguga üle vaadata.