Apple juht Tim Cook ei olnud selle idee headuses veendunud. Ta ütles, et Apple vaatab igasugu asju, kuid riigi ostmist nende seas ei olnud.

Kreekal on hädasti vaja raha, et maksta IMFile ja teisi arveid.

Apple’il on aga 194 miljardit dollarit. See rahakuhila aina kasvab. Seni on ettevõte hoidnud eemale kallistest projektidest nagu kosmoselennud või auto arendamine, eelistades olemasolevate toodete nagu iPhone’i, nutikella, iTunesi jms. kallal nokitsemist.

Mõttetark Leonid Bershidsky arvutas veidi Bloombergis ja leidis, et Apple’il, Microsoftil, Google’il, Pfizeril ja Ciscol on kokku 429 miljardit dollarit vaba raha. Enamus sellest ei asu USAs, et vältida 35% tulumaksumäära.

Kui pool sellest rahast kasutada Kreeka päästmiseks, vähendaks see Kreeka võla 70% SKPst, mis Bershidsky sõnul on talutav.

Vastutasuks võiks Kreeka pakkuda viiele suurele ettevõttele maksutehingut. Sellelaadne diil on Apple’il juba Iirimaal, kus ta maksab tulumaksuks 2% kasumist, kuigi Iirimaal kehtib ettevõtetele 12,5% tulumaksumäär.

Kreekasse võiks tulla Apple, Microsofti, Google, Pfizeri ja Cisco peakontorid, luues töökohti ja tuues riiki tehnoloogia.

„Ma olen üsna kindel, et seda sorti päästmise kiidaks Kreeka rahvas heaks, kui see panna referendumile,“ jätkas ta.