„Ei vasta tõele,“ kommenteeris Migrit Solarna Energija juht Grigori Edel reedel Soome meedias avaldatud andmeid Horvaatia firma Venemaa-sidemete kohta. Edeli sõnul on nii temal kui ka firma asejuhil Maksim Sološtšanskil Horvaatia kodakondsus, vahendab Iltalehti.

Nendest kinnitustest hoolimata on Migrit Solarna Energija sidemed Venemaaga tugevad.

Meedia andmetel on Sološtšanski isa Oleg Sološtšanski ja Edeli isa Konstantin Edel. Neid kaht ühendab osalus Tektoner Consultingu nime kandvas firmas, mille osanik on ka Grigori Edel. Ajalehe Helsingin Sanomat teatel on firma registreeritud Slovakkias.

Vamemat Edelit ja Sološtšanskit ühendab ka Vene ehituskontsern Inteco. Sološtšanski on firma juht ja juhatuse liige. Edel aga ettevõttestrateegiaalane asejuht. Firma majandusliku juhtimise alane asejuht ja juhatuse liige on Maksim Žukov, kes on Helsingin Sanomate Horvaatia ettevõtlusregistrist saadud andmete järgi Migrit Energija „ainus asutaja“. Migrit Solarna Energija on Migrit Energija tütarettevõte.

Inteco omanik on Forbesi andmetel 95 protsendi ulatuses miljonär Mihhail Šišanov, kes oli Forbesi selleaastase tabeli järgi Venemaa rikkuselt 139. inimene. Šišanov on ka Vene Binbanki suuromanik ligi 80-protsendise osalusega.

Šišanovi onud Sait-Salam Gutserijev ja Mihhail Gutserijev on samuti Forbesi rikaste nimekirjas. Mihhail Gutserijev oli sel aastal 38. kohal. Tema omanduses on Venemaa suuruselt kümnes naftafirma Rusneft ja 20 protsenti Šišanovi Binbankist.