Tsipras:

- "Meil on mandaat saada probleemile sotsiaalselt õiglane lahendus."

- "Ma leian, et [Kreeka rahvas] tõusis üles ... Me peame kuulama, mida ta ütles. See oli Kreeka rahva julge valik ... Naasmine vastastikuse austuse juurde."

- "Euroopa Liit saab kas demokraatlikuks või on tal suuri raskusi ellujäämisega."

- "Abiprogrammid on viimase viie aasta jooksul ellu viidud. Ma võtan täieliku vastutuse selle eest, mis juhtus viimase viie kuu jooksul, aga me peame tunnistama, mis juhtus [enne seda]."

- "Ärgem unustagem fakti, et viimased viis aastat on Kreeka rahvas teinud tohutuid jõupingutusi kohandumiseks. Me austame ohverdusi, mida teised riigid on teinud. Kuhu ma ka ei vaataks, ei ole programmid olnud nii rängad ja karmid kui Kreekas."

- See eksperiment, me peame tunnistama, ei ole olnud edukas. See on viinud vaesuseni ... ja riigivõlani."

- "Me peame panema lauale kasvuprogrammi. Me peame leidma lahendused reaalsetele probleemidele, ükskõik kui keerulised need lahendused on."

- "Sama perioodi jooksul on Kreeka osalenud läbirääkimistes ... Meil oli ka kohustus maksta samadele institutsioonidele ... Ja see raha võeti Kreeka rahva varudest."

- "Kreeka on jõudnud pankroti äärele, sest palju, palju aastaid on Kreeka valitsused tugevdanud korruptsiooni haaret, on loonud sideme poliitilise ja majandusliku võimu vahel."

- "Me peame suutma valitsuse prioriteedid ellu viia," ütles Tsipras, viidates korruptsioonivastasele võitlusele ja majanduse restruktureerimisele.

- "Euroopa leiab end otsustavalt ristteelt. See, mida me praegu nimetame Kreeka kriisiks, on vaid eurotsooni võimetus võlakriisile lahendus leida. See ei ole Kreeka probleem, vaid Euroopa oma, ja Euroopa probleemid nõuavad Euroopa lahendusi."

- "Euroopa ajalugu on ühtsuse, mitte konflikti ajalugu. Sellepärast räägime me ühendatud Euroopast. Kõik meist on selle kriisi tõttu meetmeid tarvitusele võtnud ja ma usun, et koos suudame me selle proovikiviga toime tulla."