Soome rahandusminister Alexander Stubbi olukorra teeb keeruliseks see, et Soome välisminister ja Põlissoomlaste juht Timo Soini on ähvardanud valitsuskoalitsioonist lahkuda, kui Soome nõustub Kreekale uue laenu andmisega.

Soome meedia eile öise teate järgi olid eurogrupi kohtumisel Kreeka ajutise Grexiti poolt lisaks Saksamaale ka Soome, Holland, Belgia, Sloveenia, Slovakkia, Eesti, Läti ja Leedu. Selguse saamiseks uuris Ärileht täna hommikul rahandusministreeriumist, milline on hetkel Eesti seisukoht - kas toetame Kreeka (ajutist) väljumist euroalast või toetame Kreeka jäämist euroalasse ja uute äbirääkimiste alustamist.

“Eestil on riigikogu Euroopa asjade komisjonilt reedel ministrile antud mandaat läbirääkimiste alustamiseks Kreekaga,” vastas ministeeriumi pressiesindaja napilt.

See tähendab seda, et Eesti ja Soome ministrid läksid Brüsselisse erinevate mandaatitega - kui Sven Sester sai valitsuselt mandaadi alustada läbirääkimisi Kreeka, siis Alexander Stubbil sellist mandaati ei ole.

Kokkulepe peab eurogrupis olema aga ühehäälne, seega on praegune olukord äärmiselt keeruline.

Rahandusministrite kohtumine jätkub täna kell 12.