Jaapani e-kaubandusfirma Rakuten teatas täna virtuaalse proovikabiini teenust pakkuva, Eestis loodud Fits.me idufirma ostmisest. Tehingu hinda osapooled ei avalikustanud, niisamuti jäi kidakeelseks üks esimesi Fits.me-sse investeerijaid, Smartcapi esindaja Andrus Oks.

Oksa sõnul investeeris Smartcap esimese summa Fits.me-sse juba kuus aastat tagasi, kokku pandi idufirmasse raha üle 1,4 miljoni euro. Seda, kas Smartcap selle raha (mitmekordselt?) ka tagasi teenis, Oks ei avaldanud.

Samuti ei soostunud ta ütlema, et kas pikka aega Eesti idufirmade seas nö murelapseks olnud Fits.me Smartcapi portfellist väljumine on nende jaoks kergendus. Ta lisas vaid, et tehnoloogiaettevõtted ongi sellised, mis algul võivad kulutada kümneid miljoneid enne kui midagi tagasi tooma hakkavad. "Aga selliste ettevõtete jaoks nagu seda on Rakuten, on küsimus pigem strateegilises väärtuses, mitte niivõrd nende käibe või kasumi-kahjuminumbrites," ütles Oks.

Rakuteni tegevjuht Hiroshi Mikitani kui ka Fits.me tegevjuht James Gambrell on kinnitanud, et proovikabiini teenus jääb eraldiseisvaks tooteks, mida arendatakse edasi. Fits.me loojad Heikki Haldre ja Paul Pällin jätkavad samuti firmas töötamist.

Fits.me käekäik on aastate jooksul käinud üles-alla ja on eelkõige silma paistnud suure kahjumiga ning vähemalt sama suurte ja laiahaardeliste plaanidega.