Panga suurim tuluallikas neto intressitulu kasvas 7%, 15 miljonile eurole. Neto komisjoni- ja teenustasutulu kasvas aastaga 57%, 3,8 miljonile eurole.

Panga laenukahjumid kasvasid hüppeliselt ehk 929%, 2,6 miljonile eurole.

Laenud äriklientidele ja leibkondadele kasvasid võrdselt 2% ja ulatusid vastavalt 2,19 miljardi euroni ja 1,13 miljardi euroni.

Äriklientide hoiused vähenesid 8%, 0,94 miljardile eurole. Kodumajapidamiste hoiused kasvasid 26%, 0,45 miljardile eurole.
“Vaatamata finantssektoris valitsevatele madalatele intressidele ja tagasihoidlikule majanduskasvule on Nordea Balti äritegevus tootnud tänavu esimesel poolaastal häid tulemusi. Tulemused peegeldavad aktiivsemat teenuste tarbimist nii meie era- kui äriklientide seas. Kliendiuuringud näitavad, et rohkem kui 80% meie klientidest kõikides Balti riikides peavad säästmist oluliseks. Uuendame pidevalt panga toodete valikut, et kasvava kliendibaasi ootustele vastata ning oleme viimasel ajal tegelenud nii säästmise ja investeerimisalase nõustamise kompetentsi kui ka mobiilipanganduse pakkumise edendamisega. Uute ja paremate kaugnõustamise lahenduste väljatöötamisega suudame pakkuda klientidele sujuvat teenust kõigis meie kanalites, nii kontorites kui veebis,” ütles Inga Skisaker, Nordea Balti panganduse juht. “Keskendume jätkuvalt efektiivsele kapitalijuhtimisele, fookuses on laenude ja hoiuste suhte vähendamine, et tagada nende jätkusuutlik osakaal bilansis,“ lisas Nordea Balti panganduse juht.

Meie eesmärgiks kõigi panga tegevuste ja teenuste puhul on pakkuda klientidele parimaid lahendusi tänases majanduskeskkonnas. Eesti on asunud stabiilsema majanduskasvu kursile, kus näeme lähiaastatel ka kasvavaid ja mitmekülgsemaid ekspordivõimalusi meie äriklientidele,“ ütles Nordea Eesti juht Petri Nikkilä. ”Julgustame jätkuvalt inimesi pöörama rohkem tähelepanu säästmisele ja investeerimisele kui ühele loomulikule osale oma igapäevaste rahaasjade eest hoolitsemisel. Madalate intresside ja kasvava inflatsiooni tingimustes tunnevad kliendid hoiuste kõrval märksa rohkem huvi ka investeerimise võimaluste vastu.”