Juba 1970ndatel anti sõduritele selged juhised, mida mobilisatsiooni korral kaasa võtta. Sel ajal tuli kohale ilmuda koos jalgratta ja toiduvaruga kolmeks päevaks.

Mõnikümmend aastat hiljem, 1990ndatel, sisaldas kohustuslike esemete nimekiri muuhulgas kirvest, kompassi ja tõrvikut. Soome Kaitseväe kommunikatsioonijuhi Eero Karhuvaara sõnul ei ole aga kirve kaasa võtmine nüüdseks enam vajalik. Nimelt plaanib Soome Kaitsevägi ise oma sõdurid täielikult varustada. Endal tuleb kaasa võtta vaid aluspesu.

„Isamaa pakub kõike, mida vaja võib minna," selgitas Karhuvaara ning lisas, „Sõjaväe-ID on endiselt vajalik, aga tänapäeval näeb see rohkem pangakaardi moodi välja."

Üllataval kombel, arvestades, millist julgeolekuohtu kujutab sotsiaalmeediasse sõjapiltide postitamine, on soome sõduritel lubatud oma nutitelefon lahingusse kaasa võtta.

„Kaitsevägi ei vastuta võimalike nutiseadme vigastuste ees," rõhutas Karhuvaara ja hoiatas, et telefoni kasutus ja laadimine ei pruugi alati võimalikud olla.

Soome alustas ka kutsealustele suunatud informeerimiskampaaniat. Umbes 900 000 inimest said infot oma võimaliku rolli kohta sõjaolukorras ning võimaluse uuendada enda infot sõjaväe andmebaasis.