Allikate sõnul süüdistas Tsipras oma kriitikuid koalitsiooni sees enese varjamises tema allkirja turvalisuse taha, vahendab Kathimerini.

Tsipras püüdis selgitada, et mitmed alternatiivsed plaanid, mis viimastel päevadel on välja ilmunud, ei ole tema heakskiitu saanud.

Viidates raskele kokkuleppele, mille ta eelmisel nädalal võlausaldajatega alla kirjutas, rääkis Tsipras kompromissist, kuid sellisest, mis Kreekat elus hoiab, nii et saab edasi võidelda. Ta püüdis saada koalitsiooni reformiplaani taha, märkides, et pärast kolmapäevast hääletust pöördub tähelepanu läbirääkimistele võlausaldajatega, mille käigus peab valitsus püüdma kasutada iga väljavaadet Euroopas liitude moodustamiseks, nii poliitiliste kui ka sotsiaalsete, et tagada parim võimalik tulemus.

Varem teisipäeval ütles valitsuse uus pressiesindaja Olga Gerovasili, et valitsuse eesmärk on viia läbirääkimised võlausaldajatega lõpule 20. augustiks. Gerovasili sõnul hääletatakse kolmapäeval uue tsiviilprotseduuride koodeksi üle, mille eesmärk on kiirendada kohtuprotsesse, ning Euroopa Liidu pankade kaitseks mõeldud seaduse üle, mitte muudatuste üle põllumeeste maksustaatuses, mis ei sisaldu võlausaldajatega sõlmitud kokkuleppe tingimustes.

Oodatakse, et need 32 SYRIZA parlamendiliiget, kes hääletasid eelmisel nädalal esimese reformipaketi vastu, teevad seda ka nüüd. Valitsuse allikad loodavad, et need kuus, kes eelmisel nädalal erapooletuks jäid, hääletavad seekord poolt.