Nõukogu liikmed hindasid toimunud arutelu käigus juhatuse esimehe-peadirektori otsingud tulemuslikuks ning tänavad kõiki kandidaate, kes olid valmis tulema ja võtma vastutuse ettevõtte juhtimisel nii keerulisel ajal. „Kahjuks valida saab sellele ametikohale lõpuks siiski vaid ühe“ – ütles nõukogu esimees Raivo Vare .

Samas leiti lisaks avaliku konkursi käigus sõelale jäänutele sihtotsingu raames nii koostöös personaliotsingufirmaga M-Partner kui otsepakkumisega mitmeid tugevaid kandidaate, sealhulgas ka muudele juhtpositsioonidele ettevõttes, kellega tulevasel juhatuse esimehel on võimalik läbirääkida oma meeskonna komplekteerimisel. Kokku sihtotsinguga väljavalitud kaheksast kandidaadist kolm olid sellised, kes nõukogu arvates sobiks eeldustelt ettevõtte juhatuse esimeheks.

Nõukogu leidis, et valikukriteeriumiks võiks olla logistika- ja transiidisektori ning selle võtmeisikute, institutsioonide tundmine ja vastav koostöövõimekus, tagamaks kõrvuti organisatsioonijuhtimise ja rahvusvahelise äri kogemuste rakendamisega ning taristuettevõtte tegevuse efektiivse korraldamisega ka tulemuslikum kaasaaitamine kogu raudteesektori peamise tulubaasi – kaubavedude – languse peatumisele ja nende võimalikule (taas)kasvule.

Nõukogu esimees Raivo Vare märkis järgmist: „Nõukogu avaldas veendumust, et Sulev Loo kui suurte valdkondlike ja erasektori kogemuste ning rahvusvahelise haardega juht aitab edukalt kaasa Eesti raudteel sisuliste muudatuste läbiviimisele ja raudtee reisijate- ja kaubavedude jätkusuutlikule arengule.“

Sulev Loo omalt poolt kinnitas, et loodab rakendada kõik jõupingutused ja oma pikaajalise kogemuspagasi Eesti raudtee hüvanguks ning nii reisijateveo kui raudteega seotud kogu logistika- ja transiidisektori tugevdamiseks ja tulemuslikumaks toimimiseks pidevalt muutuvates oludes.

Sulev Loo omab laialdast kogemust organisatsioonide juhtimises ning rahvusvahelises transiidi- ja logistikaäris. Ta on juhtinud selliseid Eesti transiidi- ja logistikasektori firmasid nagu AS N-Terminal Grupp, AS Milstrand, AS Pakterminal, viimati aga rahvusvahelise nafta- ja keemiatoodete ning muude energiakandjate globaalset tarnevõrgustikku teenindavat AS Tarcona.