Taani Põllumajanduse ja Toidu nõukogu andmetel on toidu raiskamine viimase viie aastaga lausa veerandi võrra vähenenud. Sama on märganud kaks Taani suurimat jaemüügiettevõtet Dansk Supermarked ja Coop, kes pakuvad säilivusajale lähenevaid tooteid allahindlusega.

Paljude Taani supermarketite taktikaks on müüa kogu toit enne säilivusaja ületamist ära ning suurendada seeläbi konkurentsivõimet. Seda kinnitas Coopi keskkonnajuht Signe Frese, kelle sõnul ostetakse nende poodides riiulid enne sulgemist tühjaks.

„Kliendid küsivad meilt tihti, millal uus allahinnatud kaup riiulitele tuleb, kui kõik on ära ostetud," selgitas Frese. Ka Dansk Supermarkedi kommunikatsioonidirektori sõnul ostavad kliendid säilivusajale lähenevaid tooteid hea meelga - muidugi juhul kui need on alla hinnatud.

Dansk Supermarked viskab endi sõnul ära 10-20% vähem puu- ja juurvilju ning 50% vähem saia kui mõni aasta tagasi. Nende esindaja kommenteeris: „See võib tunduda väikese asjana, kuid see põhjustab suure erinevuse ning see meeldib meie klientidele. Keegi ei taha ära visata toitu, mida saaks potentsiaalselt müüa ja tarbida."