Delfi toimetusele andis vihje Dereku burgeris töötanud burgerimeister, kelle sõnul tuleb liha hoopis Keskturult ning burgeriks kasutatav sai küpseb Koplis.

„Burgerite vahele valmistatud kotletid valmivad hakklihast, mis ostetakse kokku Balti jaama ja Keskturu müüjatelt ning burgerisaiad valmivad Kopli pagaritöökojas, mis toodab saiatooteid peaasjalikult turule müügiks," kirjutas endine burgeriputka töötaja toimetusele.

Dereku burgeriäri vedajad elukaaslased Fleur Sprenk ja Derek Arvi Ewen vastasid vihjele, et on meelitatud, et inimesed tunnevad huvi, kuidas neil läheb ja mida nad teevad.

„Ma olen ise kokk ja alati käin kõik turud läbi, et leida uusi tegijaid,maitseid ja kohalikku toorainet, et jätta meie raha ikka omadele," kommenteeris Ewen vihjet, öeldes et eesmärk on kohalik ja aus kaup, mitte tingimata saaremaine.

Kuid ka Saaremaalt tuuakse liha. „Saaremaalt toome ka oma liha, mis on meie uhkete tegijate käest Jaan Kiider, Aivar Kallas ja Ivo Lepik nüüdseks juba lisaks ka mandrilt saadav. Meie eesmärk on toetada Eesti tegijaid üldiselt, mitte ainult Saaremaad üksi," selgitavad burgeriäri pidavad elukaaslased.

„Meie lihad tulevad mandrilt väikese talu peremehelt Antsult ja mitte Balti jaama turult vaid hoopis Keskturult," kinnitavad Fleur ja Derek.

Balti jaama turult leiavad Fleur ja Derek väga palju kohalikku toorainet nagu juur- ja puuviliju. „Need on eriti hea kvaliteediga ja pensionäride käe all kasvatatud, mitte nagu Poola või Hispaania keemiaga kasvatatud tooraine," võrdlevad ettevõtjad vastukaaluks masstoodangut, millel nende burgeritesse asja pole.

Fleur ja Derek kinnitavad, et põhjust muretsemiseks pole. „Seisame eetiliselt ikka oma kodumaise toidu eest. Proovime ja testime, et veenduda, mis on head maitsed ja mis on kvaliteet," kinnitavad nad.

Kuklite kohta ütlevad nad selgituseks, et need pole tehtud nisu- vaid mitmeteravilja jahust. „See on meie oma retsept, mis valminud koostöös ühe vene pagariga Tallinnas," selgitavad burgeritegijad.