Soome mobiilimängude arendaja, kes sai 2009. aastal ilmunud hämmastavalt eduka Angry Birdsi abil üleilmselt tuntuks, üritab taaskord laineid lüüa. Hiljuti ilmus linnumängule järg, mis on reklaamiks järgmisel suvel esilinastuvale filmile.

Firma, mis pidi müügitulu vähenemise tõttu eelmisel aastal 100 töötajat koondama, on seni välja andnud 11 mängu edasiarendust. Nüüd on ootused kõrgel, sest ilmunud on esimene tõeline järg: Angry Birds 2.

Uues mängus on põhimõte jäänud samaks: linnud tuleb ragulka abil sigade ehitatud kindluste vastu lennutada, et ehitised lõhkuda. Lisandunud on „loitsud", mille abil saab rünnakul kasutada lumetorme, võluparte ja tšillipipart. Lindude hulgas on ka mõned uued tegelased.

„Disainitehnoloogia on peale esimese mängu ilmumist 2009. aastal märkimisväärselt edasi arenenud," nendib Rovio kaasasutaja Niklas Hed. Mängu loomeosakonna direktor Patrick Liu sõnul on mängu lisandunud strateegiline aspekt, mille peavad nii uued kui ka vanad fännid ära õppima.

Hoolimata uuendustest on järjel raske võistelda originaaliga, mis püsis edetabelite tipus tervelt 4 aastat peale ilmumist.

The Angry Birds Movie

Uus mobiilimäng on osa 2016. aasta maikuus ilmuva Angry Birdsi-teemalise animafilmi turunduskampaaniast.

Koostöös Sony Pictures Entertainmentiga toodetava Soome-USA filmi eelarve jääb vahemikku 75-100 miljonit eurot ning on seega kulukaim põhjanaabrite filminduse ajaloos. Võrdluseks, Eesti seni kalleim film "1944" valmis 1,8 miljoni euroga ehk 50 korda odavamalt.

Filmile on oma hääle andnud paljud tuntud Hollywoodi näitlejad nagu Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride, Bill Hader ja Peter Dinklage.

Rovio on sõlminud lepingu ka The Lego Groupiga, et anda 2016. aasta kevadel välja filmiteemaline mänguasjadesari.

Angry Birds 2 on saadaval App Store'is ja Google Plays.