500 ruutmeetrine Thamesile ja Kaitseministeeriumile vaatega korter on juba 12 aastat Igor Šuvalovi oma. Mullu müüs Šuvalovi üks firma sellele tema teisele firmale, makstes 800 000 naela templimaksu.

Korter on vaid 320 meetri kaugusel Downing Street 10-st. Vaatamata jääkülmadele suhetele Londoni ja Moskva vahel on Šuvalovile kuulunud korter juba 12 aastat.

Mullu kinnisvara müügilt makstud 800 000 naelane templimaks ületab ministri Venemaal maksustatavat aastatulu viie kordselt. Ta on deklareerinud läinud aasta sissetulekuks 153 271 naela. Tema ametlik asepeaminstri aastapalk on vaid 12 218 naela.

Kuue magamistoa, söögitoa ja kahe kaminaga korteris on ka klaver. Korterist on võimalik nautida vaadet Thamesile, kirjutas Venemaa opositsionäär Aleksei Navalnõi. Varasema maksuvaba firma asemel peidab ta nüüd korteriomandust Vene firma taha. Ta ei taha avalikult tunnistada korteri omamist.

48aastane Šuvalov on Venemaa valitsuses Putini ja peaminister Dimitri Medvedevi järel tähtsuselt kolmas mees. Tema vastutusalaks on majandus.