Venezuelalased peavad niigi seisma silmitsi pideva defitsiidiga, sest poest pole saada paljusid kaupasid ühekordsetest mähkmetest lambipirnideni. Nüüd on 80 protsenti Venezuela õllest tootev Cervecería Polar hakanud tooraine puudumise tõttu sulgema oma tehaseid ja ei tarni enam õlut poodidesse, kirjutas The Guardian.

"Inimesed kardavad õlle puudujääki rohkem kui veepuudust," lausus Caracase alkoholipoes kliente teenindav Yefferson Ramirez. Piim ja pudelivesi on tema poes juba ammu otsas.

Riigi populaarseimat Polar õlut ei saa õlletootja sõnul valmistada, sest riik ei eralda välisvaluutat tooraine ostmiseks. Vasakpoolse Nicolas Maduro valitsus pole õllepuuduse kohta veel midagi öelnud.

Kui õlu on otsa saamas, läheb hästi viski ja rummi müüjatel, sest seda kraami Venezuelas veel jagub. Samuti on võimalik endiselt osta käsitööõlut ja importõlut. Samas maksab üks pudel Heinekeni viis korda rohkem kui kohalik Polar, mistõttu palju Heinekeni ostjaid pole.

Üliõpilane Jose Vera nentis, et kui müügil on vaid Heineken, siis sisuliselt õlut müügil pole. Samas ei muretsenud ta liigselt. "Valimised on tulekul ja küll nad midagi välja mõtlevad. Keegi ei riski oma ametikohaga selle pärast," lootis Vera.