Süüdistada võib selles meedia- ja reklaamimaailmas idealiseeritud mehe lihaselist keha, mis on kasvatanud toidulisandite tarbimist, leiavad teadlased.

Uuringus keskenduti just legaalsetele välimust ja sooritusvõimet parandavatele toidulisanditele nagu vadakuvalk, kreatiin ja L-karnitiin, kuna need vahendid justkui lubavad kasutajale täpselt sellist keha nagu nad ise soovivad. See kehatüüp on enamasti kirjeldatav kui kehakontsentratsioonilt tasakaalus, lihaseline ja madala rasvaprotsendiga.

„Meeste üha süvenev ebakindlus on see, mida turundushiiud osavalt ära kasutavad pakkudes nimetatud tooteid kui lahendust probleemile, mida nii paljud mehed täna reaalseks peavad," rääkis California professionaalse psühholoogia kooli doktor Richard Achiro.

Isegi kui toidulisanditega liialdavad mehed näevad väliselt vormis välja, on paljudel neist tõsised seedimishäired - kõige levinumalt kõhulahtisus. Samuti võib paljudel esineda maksa- ja neerutalitushäireid. Paljude meeste eesmärgiks sellise enesepiinamise juures on kompenseerida vajakajäämisi nende lähisuhetes ja ka tööelus, leiavad teadlased.

Achiro sõnul on toidulisandite ületarbimine võrreldav mistahes muu toitumishäirega sel põhjusel, et selle tarbija võib nende tõttu muutuda ennast piitustavaks ning langeda ainetest sõltuvusse. Iga päev ja õigel kellaajal toidulisandeid neelata võib muutuda elu ja surma küsimuseks.