Magonise vahistamisel võis osaleda ka Eesti kaitsepolitsei, kinnitas telefonivestluses LTV-le kaudselt kapo esindaja, vahendab Läti Delfi.

Eesti peaprokuratuur eitab samal ajal juurdluse toimumist Eestis, mistõttu rohkem informatsiooni ei edasta.

LDz-i tütarfirma LDz Ritoša Sastāva Serviss, mis sõlmis tehingu, millega altkäemaks seotud oli, kinnitas, et seda jälgis ka Läti sideministeerium.

LTV teatel on seni veel vastuseta küsimus, kas Magonis pidi saadud raha kellegagi jagama. Veel märgib LTV, et kõik, kes on Magonise juurdlusega seotud, on kidakeelsed.

Kommentaari andis siiski LDz-i juhatuse esimehe kohusetäitja Aivars Strakšas, kelle sõnul toimus LDz Ritoša Sastāva Servissi konkurss vedurite ostmiseks, mille võitis Eesti firma Skinest, vastavalt Läti seadusandlusele ja ettevõtte välja töötatud hankeprotseduuridele, ning kaks vedurit on juba kätte saadud ja ülejäänud antakse üle enne aasta lõppu.

Strakšas rõhutas veel, et kuigi protseduurireegleid järgiti täielikult, kutsub LDz pärast kahtluste tekkimist tütarettevõtte hanke läbipaistvuse kohta sõltumatu audiitori, et konkurssi ja tehingut kontrollida.

Skinest kuulub Oleg Ossinovskile, kes eitab selles tehingus korruptsiooni.