Seega on kõik korralikumad pagaritöökojad võtnud puhkuse just juulis ja augustis ning pariislased on püstihädas - kust leida prantslase igapäevase toidulaua kuuluvat korralikku baguette'i?

Financial Times kirjutab, et esimest korda poole sajandi jooksul on otsustanud Pariisi linnavalitsus majanduse stimuleerimiseks siduda pagaritöökojad lahti nö avaliku teenistuse nõudest. See tähendab, et siiani olid pagarid küll eraettevõtjad, aga kuna nad osutavad prantslastele pea elutähtsat teenust, siis täitsid nad saia küpsetamisega ikkagi ka riiklikku tellimust. Seega oli neil varem ka aruandluskohustus linnavalitsuse ees ning puhkuseaegu koordineeris samuti kohalik võim.

Nüüd otsustas Pariis, et laseb pagarid sellest kohustusest vabaks ja tulemus on käes - umbes kaks kolmandikku Pariisi pagaritöökodadest on suvepuhkusel ja elanikud kurdavad, kuidas nad peavad ostma supermarketist viilutatud saia.

Pagarid ise on muudatusega rahul, sest ütlevad, et näiteks augustis on neil alati nagunii tavapärasest vähem kliente ja varem oli nende äride suhtes ebaaus, et nad pidid lahti olema ajal, kui teenimisvõimalused on väiksemad.