Holsmeri sõnul oli ilmnenud altkäemaksuskandaali pea võimatu ette näha, kuid juhatuse liikmetele esitatud kahtlustused kahjustavad ettevõtte mainet.

"Teadaolevalt ei ole kaitsepolitseiametil ühtegi pretensiooni Tallinna Sadama nõukogu liikmetele ja ükski nõukogu liige ei ole seotud kahtlustustega. Ka kaitsepolitseiameti esindaja ütles eilsel kohtumisel, et nõukogu liikmetel ei olnud võimalik altkäemaksu kui peitkuritegu avastada, see võimekus on vastavatel jälitusasutustel. Samas on selge, et Tallinna Sadama juhatuse liikmetele esitatud kahtlustused on äärmiselt tõsised ja kahjustavad ettevõtte mainet. Korruptsioonil ei tohi olla kohta Tallinna Sadamas ega üheski teises riigile kuuluvas äriühingus," teatas Holsmer.

"Nõukogu esmane ülesanne on sellises olukorras tagada Tallinna Sadama töö jätkumine. Nimetasime eile ametisse uue juhatuse, kelle ülesanne on üle vaadata sõlmitud lepingud ja nende täitmisega seotud asjaolud. Ettevõtte peab tagama võetud kohustuste täitmise, sealhulgas uute parvlaevade tähtajaks valmimise. Samuti kuulutame lähiajal välja avaliku konkursi uue juhtkonna leidmiseks," lisas Holsmer.

"Teen ettepaneku üldkoosolekule nimetada tervikuna ametisse uus nõukogu. Pean mõistlikuks, et uue juhatuse valib konkursi tulemusel välja juba uus nõukogu koosseis. Kuni nõukogu koosseisu vahetumiseni täidame oma ülesandeid, tagame kohustuste tähtajas püsimise ning uurimisest tulenevate küsimuste lahendamise," teatas ta.