Putin külastas 1. septembri puhul Sochi haridusasutust "Sirius" ning rääkis seal 11-aastase Pihkvast pärit Denissiga. Poiss küsis Putinilt, et kas rubla langus on Venemaa majanduse jaoks "üldse nii halb", vahendab Ria Novosti.

"Ei ole," vastas Putin. "Meie eksport on läinud odavamaks (dollarites - toim.)," rääkis Putin.

"Aga miks me seda peatada ei saa?," päris poiss edasi. Putin vastas, et seda saab peatada, aga seda ei tehta turuväliste meetoditega, kuna vastasel juhul põletatakse läbi riigi kullareservid.

"Et tasakaalus hoida, peab keskpank kursi natuke lahti laskma ja seda ta ka teeb," jätkas Putin oma selgitust. "Me peame olema kindlad, et rubla ei ole otsesõltuvuses õli, gaasi ja derivaatide hinnaga," lisas Putin.

Väidetavalt oli koolipoiss kõigest ilusti aru saanud.

Nafta hinna kukkumine tõmbas Venemaa majanduse sügavamasse langusese. Venemaa majandus langes II kvartalis aastaga 4,6%, vahendas hiljuti Bloomberg.

I kvartalis oli majanduslangus 2,2%. Analüütikud ootasid 4,5% majanduslangust. Majandusministeerium prognoosis 4,4% langust.

Maailma suurim kütuseksportöör kannatab nafta hinna kukkumise ja Ukraina tõttu Venemaale kehtestatud sanktsioonide tõttu.

„Langev nafta hind on tõstnud teiseks poolaastaks loodetud majanduse paranemise riske," ütles UralSib Capitali analüütik Aleksei Devjatov enne majanduslanguse numbri avaldamist. „Rubla järsud kõikumised on löönud tarbijakindlust ja kapitalipaigutusi.“

Uraali naftasordi hind maksis esimesel poolaastal 57 dollarit barrelist. Seda on mullusest 47% vähem. Vene rubla kukkus 12 kuuga USA dollari vastu enam kui 43%.