Ajaleht Pealinn kirjeldas väga värvikalt hiljutist juhtumit, mille alusel võib oletada, et osa velotaksiste müüb kanepit. Tallinna liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ja teised linnaametnikud pidasid 15. augustil kinni Harju tänaval pedaalinud velotakso juhi, kes ei olnud nõus oma velotaksoga vanalinnast lahkuma.

"Kui noormehele sai selgeks, et politsei on tulekul, hakkas ta närviliselt ümber oma velotakso kõndima," meenutas Rüütelmaa Pealinnas. Mõne aja pärast palus aga noormees linnaametnikelt luba minna kõrvalasuva restorani tualetti, ning seejärel märkasid linnaametnikud tänavasillutisel midagi sellist, mida seal enne ei olnud.

"Nägime maas vedelevat kanepipakki," ütles Rüütelmaa. "Me ei saa aga väita, et see oli tema pakk, sest ei näinud oma silmaga selle mahakukkumist." Velotakso juht muidugi ei tunnistanud linnaametnike ega hiljem ka politsei ees pakki omaks.

Linnaametnikud pildistasid sillutisel lebavat pakki ja andsid selle üle politseile. Samas ei ole Harju tänaval toimunu ka ainus juhtum, mis kanepiärile viitab. "Meieni on jõudnud infot, et mõni velotakso juht tegeleb kanepiäriga," mainis Rüütelmaa. "Ilmselt üritatakse turistidele midagi sellist müüa."

Äripäeva videot velotaksistiga saate vaadata SIIT.