SLK pöördumises seisab, et Leedo ja Olav Miil kohtusid mitmel korral Indrek Saarega ning Urve Palo nõuniku Danel Tuusisega ning Miil ka Eiki Nestoriga, et arutada praamiliiklusega kaasnevaid küsimusi. "Nendel kohtumistel tegi Leedo korduvalt ettepaneku kohtuda ka nende erakonnakaaslase, minister Urve Paloga, rõhutades temaga kohtumise vajalikkust. Sotsiaaldemokraadid lubasid igal korral vastava palve minister Palole edasi anda, kuid järgmistel kohtumistel edastati ühene vastus: Urve Palo ei ole pidanud otstarbekaks kohtuda."

Laevakompanii teate järgi tegid Leedo ja Miil samuti ettepaneku, et ministri eestvedamisel võiks kohtuda ning arutada praamiliiklusega seonduvaid küsimusi ja võimalikke lahendusi ka laiemas ringis, näiteks Riigikogu majanduskomisjoniga, samuti erakondade vastavate juhtivate poliitikutega. Ka nendele ettepanekutele ministri poolt reaktsiooni ei tulnud.

"Urve Palo on praamihanke teemadel tabatud korduvalt otse ja mustvalgel valetamas. Selline järjepidev valetamine ei ole sotsiaaldemokraatidele omane. Pr Palo tegi julge sammu, kui võttis vastutuse ning astus ministri ametikohalt tagasi. Tuleks teha teinegi julge samm ning selgitada avalikkusele, mille pärast astub aktiivses tegevpoliitikas olev poliitik ministrikohalt tegelikult tagasi. Minister võiks avalikult tunnistada, et võtab poliitilise vastutuse ning tema tagasiastumise põhjus on praamihanke läbiviimise täielik läbikukkumine."