Endise kaluri hagi arutamine algas kohtus juba kevadel, kuid kohus andis pooltele aega kompromissi sõlmimiseks. 2011. aasta jõulude ajal kalalaeval Ramsi trossiga vastu pead saanud kalur jäi löögi tõttu pimedaks, tal on ka raskusi liikumisega. Praegu saab ta 347 eurot kuus pensioni ja hüvitist invaliidistumise eest.

Oma tööandjalt Morobellilt nõuab mees nüüd 759 euro suurust hüvitist igas kuus kuni surmani. Hagi järgi peaks hüvitise summa kasvama igal aastal, nii palju kui kasvab riigis pension. Peale selle tuleb maksta ka 16 000 eurot nende kuude eest, mis on mööda läinud õnnetusest kohtusse hagi sisseandmiseni. Kaluri eest ajab kohtus asju tema eestkostja abikaasa.

Kaluri advokaat Peep Rajavere ütles, et läbirääkimised kompromissi sõlmimiseks kestsid reedeni, kuid kokkuleppele pooled ei saanud. Morobelli üks omanikke Raivo Baum ütles esmaspäeval Haapsalu kohtumajas, et kokkulepe jäi sõlmimata põhjusel, et vastaspool polnud nõus avaldama teadet Lääne Elus.

Nimelt nõudsid Morobelli omanikud Raivo ja Aldona Baum, et kaluri abikaasa avaldaks teate, milles on kirjas, et kaluril oli Morobellis töötamise ajal korralik tööleping ja talle maksti korrektselt kõiki makse tasudes palka.

Loe pikemalt Lääne Elust.